O nas

Jesteśmy Stowarzyszeniem, które powstało w celu promowania stosunków francusko-polskich i wspierania wymiany pomiędzy tymi krajami. Naszą misją jest umacnianie więzi z językiem,  kulturą i polskimi tradycjami. Wspieramy osoby indywidualne i organizacje (firmy, instytucje, stowarzyszenia). Członkami Stowarzyszenia  są zarówno Polacy jak i Francuzi, dorośli i dzieci, wszyscy przyjaciele Polski i Francji.

Statut Stowarzyszenia dostępny jest TUTAJ >>

Oferujemy

Wycieczki

Organizowanie wizyt i pobytów w Polsce czy Francji

Procedury

Pomoc w procedurach administracyjnych, tłumaczenia

Warsztaty

Warsztaty twórczości artystycznej

Wymiany

Pomoc w ramach tworzenia projektów zawodowych, wymiany pomiędzy firmami i stowarzyszeniami

Członkowie Biura

Wstąpienie do Stowarzyszenia

Członkami Stowarzyszenia mogą być osoby prywatne, firmy lub stowarzyszenia.
Typy członkostwa:

• Członek aktywny - założyciele i członkowie stowarzyszenia, którzy regularnie uczestniczą w pracach stowarzyszenia, aktywnie przyczyniają się do osiągnięcia celów i płacą składki roczne;
  • Członek honorowy – osoby, które odznaczyły się wybitnymi zasługami dla stowarzyszenia, są one zwolnione ze składek;
  • Członek pasywny - członkowie stowarzyszenia, którzy tylko płacą składki roczne.

Wniosek o członkostwo dostępny jest TUTAJ >>

Utrata członkostwa

Członkostwo jest utracone przez:

• rezygnację na piśmie do Zarządu P.F.P.A;
  • śmierć;
  • wyłączenie przez Radę Zarządu P.F.P.A za naruszenie regulaminu, naruszenie postawy moralnej lub za działania na szkodeę Stowarzyszenia;
  • wydalenie przez Zarząd za niepłacenie składek.

Opłata jest ustalana corocznie przez Walne Zgromadzenie.

Jesienne festiwale

IMG_20170408_125449

Wielkanoc 2017

Zrzeszenic PFPA przygotowalo wspolnic wielkanocne  sniadanie zgodnie z tradycjami polskimi. Odbylo sie to w sobote 8 kwietnia, tydzien  przed nadejsciem Swiat u Dany, w obecnosci 25 osob. Wszyscy podziwiali wspolnie przygotowane potrawy, zaprezentowane w formie bufetu. Byl to dla nas wspanialy moment, ktory przezywalismy wspolnie.

affiche-2016

Zobacz wszystkie nasze plakaty

Skontaktuj się z nami

Partenariat Franco-Polonais Association, La Mairie de Chatte, Place du Champ de Mars, 38160 CHATTE, Francja